Mededeling namens de Diaconie

Ook de PGDelden draagt bij!

Ook wij kunnen hier ons steentje aan bijdragen. Naar aanleiding van onderstaande artikel een hernieuwde oproep om de Voedselbank in Midden Twente te helpen. Ons omzien naar onze naaste die het minder heeft dan wij, zien wij als diaconie als een wezenlijk onderdeel van onze roeping en taak in deze wereld.

De manden staan weer klaar onder de toren en giften kunnen overgemaakt worden  via de rekening van:
Diaconie Protestantse Gemeente Delden
onder vermelding van:        Voedselbank
op  IBAN:                               NL08 RABO 031 330 66 13

 

We hebben behoefte aan alle soorten droge kruide­niers­wa­ren Ook particuliere hulp is welkom. „We hebben behoefte aan alle soorten droge kruidenierswaren, zoals potjes met groente, soepen, koffie, thee, pindakaas en hagelslag. En we zijn elke morgen geopend.” 

Han Eulderink, Voedselbank Midden Twente

 

Duizend pakken pasta honderden kilo’s aardappelen: hulp aan Hengelose Voedselbank komt uit onverwachte hoek

Een groep Hengelose ondernemers is Voedselbank Midden-Twente te hulp geschoten met het aanleveren van ‘droge kruidenierswaren’. De voedselbank heeft een tekort aan zulke spullen, terwijl het aantal klanten gestaag begint te groeien.

Volgens woordvoerder Han Eulderink is dit mogelijk een gevolg van de coronacrisis, waardoor het thuisverbruik is gestegen, supermarkten zodoende minder voorraden hebben en er dus minder ‘droge waren’ beschikbaar zijn voor voedselbanken. Van verschillende kanten wordt evenwel hulp geboden. 

Zo leverde Veritas Security duizend pakken pasta, Temiz Market bracht nootjes en uitzendbureau Simytech zorgde voor honderden kilo’s appels en mandarijnen. En ze gaan daarmee verder, aldus een tevreden Eulderink. „Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken om ons te helpen.

Coronaeffecten

Het aantal klanten is sinds enkele weken aan het groeien, waarschijnlijk mede als gevolg van de coronaeffecten. Eulderink: „Er komen er elke week acht tot tien meer, het zijn er nu in totaal 315 bij onze vestigingen in Hengelo, Borne en Goor. Maar dat aantal is behoorlijk gedaald in de zomer. We hebben eerder wel eens 520 klanten gehad.” 

Kerstrollades

Voor de komende feestdagen worden al voorbereidingen getroffen. Zo zijn de kerstrollades al besteld, dat is mogelijk door een bijdrage van Lokaal Fonds Hengelo. De Mixed Lions komen ook nog in actie en Eulderink is verder hoopvol gestemd over een bijdrage uit de Rabo Clubkas Campagne. „De laatste twee jaar kregen we 2000 euro. We gebruiken dat voor fruit voor kinderen.”

bron: Tubantia 16 oktober 2020