Vanuit

de

Diaconie

Beste gemeenteleden,

De afgelopen zondagen hebben velen van ons de kerkdienst thuis beluisterd. Juist nu – in deze tijd van coronacrisis – is het moeilijk om niet bij elkaar te kunnen zijn. Samen bidden, zingen, ontmoeten, dit is een belangrijk onderdeel van onze geloofsbeleving. En tot 1 juni zullen de kerkdiensten alleen te beluisteren zijn via de kerkradio en via www.kerkdienstgemist.nl/stations/1687-Protestantse-Gemeente-Delden of klik hier

Paasbloemetje

Toch vinden wij het als diaconie belangrijk om bepaalde zaken – zij het op een andere wijze – door te laten gaan. Zo is het bij ons gebruikelijk om tussen palmpasen en pasen een kleine attentie te brengen naar alle gemeenteleden die hulpbehoevend zijn, langdurig ziek of onlangs een geliefde hebben verloren. Ook dit jaar willen we hier invulling aan geven, al gaat het iets anders. En daar hebben we uw hulp bij nodig. Vanaf maandag 6 april zullen de tulpenschoofjes en kaartjes ‘onder de toren’ worden gezet, gesorteerd op adresgebied. U bent van harte uitgenodigd om tussen 11.00 en 14.00 uur langs te lopen en een of meer tulpenschoofjes mee te nemen om te bezorgen bij onze gemeenteleden. Houd u hierbij wel aan de voorschriften van de overheid, houd 1,5 meter afstand en wacht met naar binnen gaan als er al 2 personen binnen zijn. En als u verkouden bent of een huisgenoot heeft koorts, dan kunt u niet komen.

Als u een tulpenschoofje bij iemand langs brengt, zet dit dan voor de voordeur, bel aan en neem minstens 1,5 meter afstand. Het is misschien wat minder persoonlijk en hartelijk dan u gewend bent, maar op die manier kunnen we veilig en verantwoord invulling geven aan deze actie.

Voedselbank

U heeft het misschien al kunnen lezen of gehoord, de voedselbanken in Nederland hebben ook te lijden onder de coronacrisis. Er blijft minder voedsel over bij supermarkten (wat normaliter gedoneerd werd) en ook komen er minder producten en giften binnen. Ook bij ons was het de afgelopen tijd niet mogelijk om producten in te leveren, omdat zowel de Voorhof als de kerk gesloten waren. Maar daar komt nu verandering in. Vanaf 2 april zal het gedeelte ‘onder de toren’ elke dag geopend zijn van 11.00 tot 14.00 uur en kunt u weer producten inleveren. Houd hierbij rekening met de voorschriften van de overheid, wacht met naar binnengaan als er meer dan 2 personen binnen zijn en houd 1,5 meter afstand. En als u verkouden bent of een huisgenoot heeft koorts, dan kunt u niet komen.

40dagentijd project

Voor het project in aanloop naar Pasen hadden wij een heel tastbaar doel gevonden, een auto voor Setra en Mirana voor hun werkzaamheden in Madagaskar. In de folder vind je meer informatie over dit mooie en aansprekende doel. De opbrengst van de eerste collecte op 8 maart was een hoopvol begin, maar nu de kerkdiensten niet meer doorgaan, komen er ook geen middelen meer binnen voor dit project. Wij hopen van harte dat u kennis wilt nemen van het project en het werk van Setra en Mirana bij wilt dragen. U kunt u bijdrage overmaken naar de Diaconie Protestantse Gemeente Delden NL08 RABO 031 330 6613 o.v.v. project Madagaskar.  

 

Hartelijk dank voor uw aandacht en wij hopen dat iedereen veilig en goed door deze periode komt. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze brief, of behoefte hebben aan contact, dan kunt u ook altijd contact met een van ons opnemen.

Met vriendelijke groet van de Diaconie PG Delden