Loading...
Uitvaart2023-02-20T22:44:42+00:00

Uitvaart

Een uitvaart is niet het eerste wat u wil regelen bij het overlijden van een geliefde. Dan wil je rouwen. Rouwen over de lege plaats en over wat nog had kunnen zijn. Loslaten is het woord dat het proces het best beschrijft. Het maakt niet uit of het een jonger of ouder persoon betreft.

En toch is het zaak als u ermee te maken krijgt om uw predikant snel te informeren.

Wij geloven in Christus

Wij geloven in een opstanding der doden ten jongste dagen. Een afscheid is voor ons dus niet eeuwig. Wij zullen door de Eeuwige weer verenigd worden en daar mogen we onze troost uit putten. Ons afscheid is tot een wederziens.

Spreek de begrafenis van uw geliefde zo spoedig mogelijk met de Predikant (1e contact) door.

Mocht deze met vakantie zijn dan is de Scriba (2e contact) de eerstvolgende om contact met op te nemen en in het sporadische geval dat deze ook afwezig is gelieve u contact op te nemen met de Voorzitter van het College van Kerkrentmeesters (3e contact).

Een christen zijn is meer dan een plotselinge bekering – het is een dagelijks proces waarbij je meer en meer op Christus gaat lijken.

Billy Graham

Duisternis kan niet door duisternis verdreven worden; alleen licht kan dat doen. Haat kan niet door haat verdreven worden; alleen liefde kan dat doen.

Martin Luther King, Jr.

God kan ons geen vreugde en vrede geven los van Hemzelf, want het is er niet.

C. S. Lewis

Onze activiteiten

Ga naar de bovenkant