Mededeling namens de Diaconie

De diaconie is opzoek
naar nieuwe diakenen of ‘diaconie nieuwsgierigen’

Veel mensen hebben een zwaargevoel bij het worden van een diaken. Een diaken is niet meer en niet minder dan een helper. Diakonos in het Grieks betekent letterlijk: dienaar. De huidige groep diakenen hebben het zeer goed met elkaar en we zijn elkaar letterlijk en figuurlijk tot een hand en en een voet. We vullen elkaar aan en springen in als een van ons het zwaar heeft.

Ons kleine clubje van vier mensen is heftig opzoek naar jonge mensen. Jonge mensen met nieuwe ideeën die hun steentje willen bijdragen. Het hoeft geen grote steen te zijn en het mag een grote steen zijn. We zoeken mensen die een beetje verantwoording willen dragen en daar niet alleen in staan. We zijn immers een team.

We zijn opzoek naar mensen jong en oud die willen opgeleid worden of die vaardigheden hebben met social-media, internet, boekhouden of het organiseren van evenementen. Natuurlijk zoeken we mensen die in een team willen werken en een hart voor God en mensen hebben. Diaken zijn is niet alleen dienstbaar zijn – we zijn echt geen allemansvriend sloofje – maar het is bovenal ook nog eens leuk. We gaan nieuwe uitdagingen aan en wellicht het komende jaar een reis organiseren met jongeren naar het buitenland.

Ben jij die persoon? Ken jij zo’n persoon? Treuzel niet en neem contact met ons op. Misschien wil je eerst eens even beleven? Ook dat kan! Timotheüs was jong en Paulus vertelde hem: Laat niemand op jou neerkijken vanwege je jonge leeftijd.
Nou wij kijken op niemand neer, want wij zijn allen gelijkwaardig en geroepen om elkaar lief te hebben.

We zien uit naar je reactie!

Namens de diakenen
Maarten Bruynes

vz-diaconie@pgdelden.nl  
bellen/appen mag ook mijn nummer staat in de kerkapp 🙂