Een Bijbel in je ‘moedertaal’

Onlangs is er door de diaconie een bedrag geschonken aan Mercy Ministry Madagaskar waarvoor zij 98 bijbels in Malagasy hebben kunnen aanschaffen en distribueren.  Een Bijbel in Malagasy -de taal van de inheemse bevolking- kost rond de €4,= en er zijn nog wat transportkosten. 

Waar zijn de Bijbels heen gegaan?

  • Tamatave + Canal Pangalanes : 40 bijbels
  • Dorpen langs de RN5 (Route National) richting het noorden: 20 bijbels
  • Dorpen langs de RN2 richting Antananarivo: 20 bijbels
  • Maroantsetra met een team dat naar het noord-oosten gaat: 18 bijbels

Totaal : 98 bijbels

Deze bijbels zijn een enorme zegen voor de christenen in de afgelegene dorpen die nog nooit een bijbel in hun eigen taal in handen hebben gehad, laat staan gelezen. Voor de meeste van de nieuw gelovigen is dit de eerste keer in hun leven dat ze een bijbel kunnen vasthouden en mogen houden om er thuis en in de geloofsgemeenschap in te lezen. 

Velen kunnen geen geloofsgemeenschap bezoeken vanwege de afstanden maar nu kunnen zij bij elkaar thuis samenkomen om die ene bijbel die ze hebben samen te lezen. Er zijn onderling al afspraken gemaakt wanneer zij die bijbel doordeweeks samen gaan lezen, want er zijn niet genoeg bijbels om iedereen er een te geven. 

Francis and Mercy Ministries Madagascar bedanken ons als geloofsgemeenschap voor de kostbare ondersteuning in de verspreiding van het Goede Nieuws en zendt ons de zegen van de Heer.