Van zaterdag 18 januari tot zaterdag 1 februari doen 2.000 kerken mee aan Actie Kerkbalans. De Protestantse Gemeente en de Rooms Katholieke Kerk (geloofsgemeenschap H. Blasius) in Delden doen dan een beroep op hun leden voor een financiële bijdrage ten behoeve van de eigen plaatselijke gemeente, geloofsgemeenschap en kerk.

Duizenden vrijwilligers zamelen geld in voor hun plaatselijke kerk. Dat is hard nodig. Want waar je om geeft, dat wil je behouden. En als het even kan, laten groeien. Voor iedereen is de kerk op een andere manier van waarde.

De kerkelijke gemeenten krijgen geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. ‘Geef voor je kerk’ is het thema voor Actie Kerkbalans 2020.

Geven voor de kerk waar u uw geloof in God met anderen kunt delen, waar naar elkaar wordt omgezien, waar bemoediging en inspiratie zijn. Een plek die we het huis van God mogen noemen, waar sacramenten worden bediend en waar iedereen altijd welkom is. U geeft om uw kerk, geef daarom tijdens Actie Kerkbalans ook voor uw kerk. Zo behouden we samen wat waardevol is.

Help mee en geef aan uw eigen kerk wat u kunt missen. Dankzij uw bijdrage kan de kerk voortbestaan. Kerkbalans staat in de lange traditie van de Kerk om haar leden te vragen om steun.

Omzien naar elkaar is een concretisering van de diep spirituele en existentiële geloofservaring om door God gezien te worden. Dit omzien naar elkaar raakt het hart van het kerkzijn…. daarom geef ik voor mijn kerk. Kerk zijn we samen.

 

Meer informatie vindt u in het Kerkennieuwsdelden en op www.kerkbalans.nl