Mededeling namens de Kerkenraad

Beste leden van de Protestantse Gemeente Delden

Corona-onzekerheid

Ieder van ons zal deze periode op zijn of haar eigen manier beleven, maar voor ons allemaal is dit heel erg nieuw. Eerder hebben we zoiets niet meegemaakt. Het is zoeken naar een weg in een onbekend land. Dat is overigens niet helemaal nieuw. Wie de Bijbel leest, komt vaker mensen tegen die onzeker zijn over een onbekende toekomst. Maar ze zitten nooit lang bij de pakken neer. In Psalm 37 lezen we: ‘Vertrouw op de Heer en doe het goede’. Het mooie van die tekst is dat het duidelijk maakt waar houvast te vinden is. En tegelijk ligt er de opdracht om er het beste van te maken met onze naasten.

Wanneer kunnen we naar de kerk?

Had de overheid aanvankelijk grotere bijeenkomsten tot 1 april afgelast. Later werd dat tot 6 april. Wellicht als u dit leest, is de situatie alweer opnieuw veranderd. In elk geval zijn er tot 6 april geen openbare kerkdiensten. Er zijn nog onzekerheden over het doorgaan van de diensten in de Stille Week, Pasen en daarna.

Wel zenden we in de komende periode op zondagmorgen om 10.00 uur een verkorte dienst uit.

Ook zal er gedurende deze periode op woensdagavond om 18.45 uur een kort avondgebed worden uitgezonden, waarna van 19.00 – 19.15 uur onze klokken zullen luiden om troost, kracht en hoop.

Ga hiervoor naar www.kerkdienstgemist.nl. Klik op Overijssel en klik Delden of door hier te klikken. 

Ook andere kerkelijke activiteiten, zoals o.a. de Inloop op dinsdagmorgen, zijn voorlopig afgelast.

Uitvaarten zijn op dit moment nog mogelijk, maar we volgen daarin de richtlijnen van de uitvaartondernemer.

Voor de laatste informatie verwijzen wij naar onze website pgdelden.nl en de facebooksite.

Hulp

Sommigen van ons mogen, na besmet te zijn, niet naar buiten. Anderen durven dat niet omdat ze kwetsbaar zijn. Vaak is er hulp te krijgen van familie of buren, bijvoorbeeld voor de boodschappen. Mocht u om een of andere reden moeite hebben om voldoende hulp te krijgen, neem dan contact op met onze gemeente. Wij kijken dan wat we voor u kunnen doen.

Contact: ds. Dick Juijn (0615883126 of dickjuijn@planet.nl)

Namens de kerkenraad