Een warm welkom op de site van de
Protestantse Gemeente Delden.

Onze site wil u nieuwsgierig maken naar wie wij zijn, wat wij geloven en wat wij doen. Wij willen als geloofsgemeenschap u graag een keer ontmoeten.

God kent de zijnen (met het zegel van de kerk Delden)

UITGELICHT

Januari – Petrus

Een gezegend 2020!

Dit jaar volgen we de twaalf leerlingen van Jezus

Simon met de roepnaam Petrus de eerste leerling discipel die Jezus volgde. Zijn roepnaam Petrus is afgeleid van het Griekse woord petros (πετρος). De betekenis daarvan is rots en duidt op vertrouwen, op geloof. De naam Simon heeft twee verschillende betekenissen. In het Hebreeuws komt het van Shimon en betekent het: ‘Hij heeft gehoord’, oftewel ‘God heeft geluisterd’. Letterlijk vanuit het Grieks vertaald betekent het iets als ‘platneus’.

Matteüs 10:2